Schepen en uitrusting

We leven hier op de 51ste breedte graad waar je prachtige zomers kan hebben, maar helaas ook van die minder memorabele met neerdwarrelend hemelsvocht en frisse lucht verplaatsingen. Dit schip biedt dan ook een prachtige kuip en een even prachtig salon waaruit je, dankzij grote, langszij onder het gangboord geplaatste ramen, toch nog een zicht hebt op het water en de kust.

Heb je een minder mooie dag geboekt, vanuit de kajuit met een lekker bakje troost erbij zal je toch nog genieten van uw vrije dag op het water. Terwijl we over de Oosterschelde of de Noordzee zwalpen kan je toch nog een een gezellige vergadering of een spelletje kaart spelen, ook al zijn de weergoden niet op hun afspraak.

Wij hebben diesel verwarming aan boord voor onderweg, stille elektrische verwarming in de haven en 's nachts aan de ponton. Continu 220V via de omvormer, stekkers voor 12 volt, laptop, klassieke en elektronische kaarten met navigatieprogramma, radar, VHF, GPS, (draadloze) automatische piloot en alle andere zowel klassieke en moderne veiligheid en navigatie benodigdheden.

Een eenvoudig te bedienen rolgenua en zeil staan op 2 minuten bij om de Microbe door het water te laten glijden. De schipper zal je direct de knepen van de zeilstand bijbrengen. Reven (zeil minderen) en trimmen (aanpassen tot het maximum rendement) is een klein kunstje. Na een uurtje heb je het stuurwiel in handen. Kordate bevelen aan de winch-mannen, en je bent klaar voor een zeetocht.

Op de Microbe kan je met maximum 10 personen inschepen. Voor grotere groepen hebben we meerdere boten ter beschikking: www.amazingsailingzeeland.com